Hoofdpagina

Aangeboden voertuigen

Contact gegevens

Vorige pagina

De historie van Mbclassic begint zo begin jaren '90.  De auto en klassieker liefhebberij stond hier in Nederland nog in kinderschoenen. Een auto was toch meer een vervoersmiddel, werd zonder emotie ingeruild en van tranen in de ogen bij het afscheid had men al helemaal nog nooit gehoord. Hoe anders was dat in andere landen in Europa, waar menig auto een onderdeel van het gezin was. Naast de gewone gebruiksauto kende men daar al de zomer en vakantie auto en de auto speciaal voor hobby en liefhebberij. Waarschijnlijk ligt de oorzaak mede in de manier van belasten van het voertuig. Belastingen in Nederland zijn hoog en bovendien heeft niet iedereen de luxe om meerdere auto's binnen te kunnen stallen, iets wat voor een hobbyauto toch wel gewenst is.

Het was dan ook in de jaren '80 en '90 dat wij zelf al regelmatig in een mooie klassieker te zien waren. Het duurde dan ook niet lang voor er van vrienden en bekenden  het verzoek kwam om ook voor hen ook eens uit te kijken naar een mooi exemplaar. Het woord verspreide zich, en we begonnen auto's op voorraad te kopen. Mbclassic was geboren. In 1997 werd het bedrijf officieel, met rdw erkenning, kvk inschrijving en het voldoen aan de Nederlandse regelgeving.

Het duurde maar even, een mooie Mercedes bleek niet meer goed genoeg, kwaliteit en historie werden steeds belangrijker. Bovendien begon er weer een andere hobby te borrelen, oude Mercedes en Volkswagen brandweerwagens.  De lat werd vanaf toen alsmaar hoger gelegd. Steeds meer werd er gezocht naar originele auto's  met lage aantoonbare km standen, en steeds meer werd er op de details gelet. Sinds 1999 zitten we met ons bedrijf in Balk, niet ver vanaf het Slotermeer.  Met een showroom van 500M2 en een even grote opslag, hebben onze auto's een pracht plek gevonden. Het aanbod is de laatste jaren wel enigszins gewijzigd, hadden we in het begin van ons bestaan vaak een ruim aanbod van originele nog ongerestaureerde Mercedes en VW klassiekers met lage "soms extreem lage" km standen uit de jaren '60, '70 en '80, tegenwoordig zijn er ook regelmatig youngtimers in onze showroom te vinden.. We proberen zoveel mogelijk kwaliteit in te kopen waarvan de historie bekend is. Het afleveren gaat in overleg. Soms zijn er extra wensen, een ander doet de gekochte auto meteen op slot en heeft graag dat niemand er meer aankomt.